Torrsättning hösten 2021

Nu kan du som anmäla dig till torrsättningslistan för hösten 2021.

torrsattning clipart

Det går att boka egen torrsättning mot en avgift , om man inte kan dessa dagar.

Mer information här.

VIKTIGT! Angående båtar med egen trailer på Tegelhagen

Detta gäller er som ställer upp båtar med egen trailer på Tegelhagen .

boat trailer clip art

Vi har helt fullt på varvet , och det blir trångt , men jag vill erbjuda så många medlemmar som möjligt plats .

Som vanligt gäller att ni placerar era båtar längst staketet till höger om vaktstugan när ni kommer genom grinden.

Fyll på bortifrån, mot vaktstugan.

Ställ er båt NÄRA grannbåten, helst inom 50-80cm.

Strikt  MAX 1 meter lucka är tillåten, inte ungefär 1 meter, utan som sagt,  max 1 meter.

Missar ni detta så kommer ni att få göra om och göra rätt!  Det är bra att ha med någon som håller koll när man backar och en tumstock :-)

Ni får lättare fram era båtar till våren om ni ställer båten en aning snett, dvs med fören något närmare vaktstugan .

Står det en trailer ivägen ombedes ni att dra fram den till nedanför vägen framför och den kan stå kvar där .

Jag försöker hålla koll och själv dra fram trailers för att ge lediga platser i rätt ordning.

Ni MÅSTE märka båt/trailer med SBK och medlemsnummer , det står tyvärr några helt omärkta trailers på området trots uppmaning om märkning är obligatorisk .

Om något är oklart eller om ni behöver hjälp eller undantag så kontakta gärna mig.

Jag kommer att vara på plats alla onsdagar från 22 sept till och med 29 sept om någon vill ha hjälp att placera båten rätt.

Välkomna !

Varvet

Ändrade båtuppgifter viktig att ange till klubben

När ni byter båt glöm inte att uppge nya uppgifter till hamnkapten Gunilla eller varvschef Jocke. Det kan ställa till onödiga problem om uppgifterna inte längre är aktuella i klubbens system BAS.

VIKTIGT om dina kontaktuppgifter

brevlåda clipart csp2344351

Varje medlem är skyldig att uppdatera sina kontaktuppgifter, samt båtuppgifter, om förändring sker.  Maila klubben på This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Det är medlemmens ansvar att se till att SBK har rätt kontaktuppgifter då klubbens kommunikation med medlemmarna sker per epost.

Vaktpass

Vaktlistor med fördelade vaktpass skickas ut per e-post två gånger om året. De som har bryggplats vaktar på Segeludden och de som har vinterplats vaktar på Tegelhagen.

I klubbhuset finns namn och telefonnummer till personer som kan tänka sig ta vaktpass mot betalning.

Vid utebliven vakt har klubben rätt att ta ut en avgift på 1000 kr.

Medlemsavgift, avgift för bryggor och varv

Medlemsavgifterna skickas ut per e-post varje årsskift. Avgiften på 500 kr ska vara betald 31:a januari. Vid sen betalning har klubben rätt att ta ut en förseningsavgift på 500 kr.

Avgifter för bryggor och varv skickas ut per e-post i månadsskiftet mars/april. 30:e april ska avgiften vara betald. Vid sen betalning har klubben rätt att ta ut en förseningsavgift på 500 kr.

Godkända bottenfärger SBK 2020

Kemikalieinspektionen har nedanstående hårda kopparfärger som är godkända för ostkusten, det är alltså någon av dessa som gäller om och när ni skall måla om botten på båten alternativt helt giftfri hård färg.

Medlemmar som har mjuk polerande bottenfärg MÅSTE måla om eller avlägsna denna färg innan sjösättning. Och som vanligt gäller att nya medlemmar och de medlemmar som byter båt måste måla om eller avlägsna mjuk bottenfärg innan sjösättning, vi tar alltså upp båten på hösten , men det måste fixas till innan sjösättning !

Trilux Hard Antifouling 4815,  godkänd för påstrykning  t..o.m  2020-12-31

Hard Racing Copper 5148,     godkänd för påstrykning t.o.m  2023-09-11

Ändrad e-post, mobilnummer och adress viktig att ange till klubben

Eftersom alla avgifter och all information skickas ut per e-post är det oerhört viktigt att ange ändrad e-postadress för registrering i klubbens system BAS. Mobilnummer känns självklart att den ska uppdateras, men även hemadressen. I medlemskapet ingår medlemstidningen "Båtliv" som kommer hem i brevlådan 6 gånger per år.

Tömningsstation för båtlatriner finns vid Edsbergs båtklubb

Tömningsstationen är kopplad till Sollentuna Energis avloppsledningsnät. När latrintanken i båten töms pumpas innehållet direkt till ledningsnätet och fortsätter tillsammans med övrigt avloppsvatten till Käppala reningsverk.

Instruktioner för användande finns på tömningsstationen.

Användandet av tömningsstationen är kostnadsfritt. Anläggningen ägs och driftas av Sollentuna Energi. Vid frågor eller problem kontakta Malena Göransson, 08 623 88 15. Vid problem utanför kontorstid ring jouren på 08 623 88 66. Mer information på www.latrina.se .

Detta projekt har medfinansierats genom statsstöd till lokala vattenvårdsprojekt förmedlade av Länsstyrelsen i Stockholm.